Πέμπτη, 19 Μαΐου 2016

Est Solarus oth Mithas.Ένα από πολλά άσχημα επακόλουθα της πολιτισμικής και οικονομικής κρίσης είναι και η γενικευμένη απενοχοποίηση όλων των επιλογών που κάποτε θεωρούσαμε κατάπτυστες και κατακριτέες όταν ενεργούσαμε και σκεπτόμασταν ως πολιτισμένα και ηθικά όντα.

Όμως μέσα σε αυτό το συνονθύλευμα προβλημάτων, κρίσεων και της γενικότερης ανυποληψίας που ζούμε έχουμε δώσει το δικαίωμα στο τίποτα να μεταμφιεστεί σε οτιδήποτε και να βγει στο αφρό, και αντί να το αντιμετωπίσουμε ως τέτοιο και το στείλουμε ξανά βαθιά και για πάντα στο πηγάδι από το οποίο ξεπήδησε, εμείς του δίνουμε υπόσταση και το αποδεχόμαστε.

Απενοχοποιήσαμε την ξεφτίλα , την ντροπή , τον φασισμό , τον ρατσισμό την κλεψιά την αδικία και ο καθένας τους πλέον νομίζει πως έχει το δικαίωμα να επαίρεται για όλα αυτά τα ένστικτα που κάθε πολιτισμένη κοινωνία τα έχει εξουδετερώσει και αντιμετωπίσει από χρόνια μέσω της παιδεία και της οικογένειας.

Πολιτισμικά κάνουμε συνέχεια βήματα προς τα πίσω καθημερινά σαν κοινωνία και πράγματα που δε θα τα ανεχόμασταν ποτέ πριν 5 χρόνια σήμερα δε μας αγγίζουν.Το βλέπεις ολόγυρα σου με τη μετάλλαξη που συντελείται καθημερινά στους ανθρώπους σου στους φίλους σου στους συγγενείς σου.

Δε θα παίξω το παιχνίδι των οπαδών του τίποτα.

Η κρίση δεν είναι δικαιολογία και αφορμή , ούτε επιχείρημα ώστε να την χρησιμοποιούμε συνειδητά για να πάψουμε να είμαστε άνθρωποι και να καταντήσουμε να ενεργούμε και να σκεφτόμαστε διαφορετικά από τον τρόπο που μεγαλώσαμε και γαλουχηθήκαμε σαν οντότητες.

Ποτέ δε θα αποδεχτώ ως ανθρώπινο και κατανοητό τον ρατσισμό τον φασισμό την ανισότητα την αδικία την εκμετάλλευση την πονηριά την εξαπάτηση .

Γιατί ο προσωπικός μου κώδικας αξιών δεν αλλάζει ανάλογα με το περιβάλλον μου ούτε ανάλογα με τις συνθήκες της ζωής μου. Είναι μέσα μου μια ζωή και δε θα δώσω σε κανένα γεγονός ή άνθρωπο το δικαίωμα να μου τον εξευτελίσει.

Est Solarus oth Mithas.
Est Sudanus oth Nikkas.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου