Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Community (2009 - Today )

Μόλις τελείωσα και τις 5 seasons του Community μια κωμικής σειράς του NBC που ακόμα συνεχίζεται και για την οποία δεν γνώριζα τίποτα απολύτως μέχρι να ξεκινήσω να την βλέπω καθώς δεν είναι και πολύ διάσημη. Η σειρά μας αφηγείται τις περιπέτειες μια παρέας σπουδαστών μιας κάποιας ηλικίας σε ένα community college στην Αμερική. Στην αρχή δε μου ακουγόταν σαν πολύ ενδιαφέρον γιατί σαν κονσεπτ είναι σίγουρα πολυχρησιμοποιημένο και γιατί οι χαρακτήρες φαίνονταν πολύ διαφορετικοί μεταξύ τους σε σημείο να μην γνωρίζεις αν θα έχουν χημεία ανάμεσα τους.






Κι όμως αυτή η σειρά δεν είναι σαν καμία άλλη εκεί έξω. Είναι παρανοϊκή θεότρελη σχιζοφρενική με αλλόκοτους και παράλογους χαρακτήρες εντελώς αποτυχημένους και προβληματικούς που όμως ταιριάζουν απόλυτα μεταξύ τους και μπορούν να λειτουργήσουν στο παρανοϊκό σύμπαν που έχει δημιουργήσει γι αυτούς ο δημιουργός της σειράς ο εκτός ελέγχου και ιδιοφυείς Dan Harmon. Μερικά επεισόδια είναι τόσο camp και υπερβολικά παρανοϊκά που δε θα πιστεύεις στα μάτια σου καθώς το community δεν αφήνει τίποτα να μην το μιμηθεί και να μη το σατιρίσει με τον καλύτερο και πιο αστείο τρόπο. Βρυκόλακες , Καρτούνς, Ταινίες φαντασίας , Musicals όλα έχουν την τιμητική τους στη σειρά και οι θανατηφόρες ατάκες και οι παράλογες καταστάσεις δε σταματούν να μας διασκεδάζουν απίστευτα. Τις τρεις καταπληκτικές πρώτες χρονιές με τον Dan Harmon στο τιμόνι τις θεωρώ αξεπέραστες. Η τέταρτη που τις διαδέχτηκε ήταν μια μετριότατη όταν ο δημιουργός της  αποχώρησε και αντικαταστάθηκε από άλλους και η ποιότητα έπεσε κατακόρυφα. Ευτυχώς όμως επικράτησε η λογική και ο Dan Harmon επέστρεψε και ανέλαβε ξανά το τιμόνι στην 5η σαιζόν και μαζί του επέστρεψαν και τα γέλια και το παρανοϊκό χιούμορ του.





 Ακόμα δε γνωρίζουμε αν θα έχουμε και 6η σαιζόν αλλά αν όχι θα είναι πολύ κρίμα. Το Community το βρήκα εξαιρετικό αλλά πρέπει να σας προειδοποιήσω πως το χιούμορ και ο παραλογισμός του δεν είναι για όλους και μερικούς θα τους ξενίσει αρκετά. Είναι από τις σειρές που δε σε αφήνουν αδιάφορο καθώς ή την αγαπάς ή την αντιπαθείς .



 7/10 Καλό








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου