Κυριακή, 13 Απριλίου 2014

Μάνος Ξυδούς - Εσύ Εκεί - Τέσσερα χρόνια από τη μέρα που έφυγε ο πρίγκηπας .




Ο Μάνος Ξυδούς, γεννήθηκε το 1953 στους Αγίους Αναργύρους. Απεβίωσε στο Νέο Φάληρο στις 13 Απριλίου 2010 από ανακοπή καρδιάς ενώ πραγματοποιούσε πρόβες, σε ηλικία 57 ετών.


Δισκογραφία

Με τους Dreamer and the Full Moon

  • Sandrina (1985)
  • Never give it up (1986)
  • Anne Frank (1986)

Με τους Πυξ Λαξ

  • Τι άλλο να πεις πιο απλά (1990)
  • Ζόρικοι καιροί (1991)
  • Ο ήλιος του χειμώνα με μελαγχολεί (1993)
  • Για τους πρίγκηπες της δυτικής όχθης (1994)
  • Ο μπαμπούλας τραγουδάει μόνος τις νύχτες (1996)
  • Νυχτερινός περίπατος στην ιερά οδό (1997)
  • Ζωντανή ηχογράφηση στην ιερά οδό (1997)
  • Παίξε παλιάτσο τα τραγούδια σου τελειώνουν(1997)
  • Ο έρωτας κοιμήθηκε νωρίς (1998)
  • Στίλβη (1998)
  • Άσε την εικόνα να μιλάει (1999)
  • Νετρίνο (1999)
  • Υπάρχουν Χρυσόψαρα Εδώ; (1999)
  • Τα δοκάρια στο γρασίδι περιμένουν τα παιδιά (2001)
  • Από εδώ κι από κει... (2002)
  • Χαρούμενοι στην πόλη των τρελών (2003)
  • Τέλος - Live Στο Λυκαβηττό (2004)

Προσωπικοί Δίσκοι

  • Κανάστα (2005), συμμετέχει η Σαμπάντα
  • Περιμένοντας το νέκταρ (2006), συμμετέχει το Άρωμα Γυναίκας
  • Μέχρι να πάρεις παγωτό, σε βρίσκει ο χειμώνας (2007), με τον Πάνο Κατσιμίχα
  • Βράδιασε, τα ξαναλέμε (2007)
  • Τ' αστέρια θα 'ναι πάντα μακριά (2008)
  • Όταν θα φύγω ένα βράδυ από ’δω (2010)

Συμμετοχές σε δίσκους άλλων καλλιτεχνών

  • Να προσέχεις (1989) – Νίκος Νομικός
  • Άσε με να σε λέω θάλασσα (1994) – Νίκος Νομικός
  • Παραμύθι με λυπημένο τέλος (1995) – Μίλτος Πασχαλίδης
  • Άσωτος Υιός (1996) - Νίκος Πορτοκάλογλου
  • Του έρωτα και της φυγής (1998) – Δημήτρης Μητροπάνος
  • Άχρηστα ρολόγια (1999) – Domenica
  • Αλλάζει κάθε που βραδιάζει (1999) – Ελένη Τσαλιγοπούλου
  • Μην πετάς θα σε δουν (2000) – Όναρ
  • Τίποτα δεν κρύβεται κάτω απ’τον ήλιο (2000) – Σύννεφα με παντελόνια
  • Έντεκα (2000) – Λάκης Παπαδόπουλος
  • Η άσφαλτος που τρέχει (2001) – Γιώργος Νταλάρας
  • Προσέχω δυστυχώς (2002) – Βασίλης Παπακωνσταντίνου
  • Λόγια της νύχτας (2002) – Βασίλης Καρράς
  • Στη θάλασσα των μυστικών (2005) – Βωξ & Γιάννης Κότσιρας
  • Χωρίς βαλίτσα και παλτό (2006) – Γιάννης Κούτρας
  • Χειμωνανθός (2006) – Γιάννης Χαρούλης
  • Στη διαπασών (2008) – Δημήτρης Μητροπάνος
  • Οι Βωξ ερμηνεύουν Γιάννη Μακρόπουλο (2008) – Βωξ
  • Μπαλαρίνες επιτρέπονται (2009) - Φίλιππος Πλιάτσικας
  • Καλυνήχτα Barney (2009) – Κώστας Χρονόπουλος
  • Η μαφία των Αγίων (2009) – Μάνος Λυδάκης
  • KollektivA (2010) - KollektivA

(Τα στοιχεία της δισκογραφίας του είναι αναδημοσίευση από τη σελίδα του στην ελληνική Βικιπαίδεια .)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...