Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Monster In Law (2005)

Δεν μπορείς να πεις ότι δεν ήξερα που έμπλεκα ή πως είχα άγνοια για όσα θα δω όταν έβαλα το dvd με το Monster In Law (2005) στο blu-ray μου. Το μόνο που μπορώ να μου αναγνωρίσω ως ελαφρυντικό είναι πως ώρες ώρες έχω μια άγνοια κινδύνου και κάνω πράγματα ριψοκίνδυνα. Αλλά μερικές φορές δεν είσαι προετοιμασμένος για όσα σε περιμένουν ασχέτως τι νομίζεις και είναι μερικές ταινίες που δοκιμάζουν τα νεύρα τις αντοχές και την υπομονή σου.




Η ταινία μας δηλώνεται ως κωμωδία και εφόσον δεν υπάρχει νόμος που να θεωρεί απάτη και να απαγορεύει σε κάποια ταινία να αυτοπροσδιορίζεται όπως θέλουν οι συντελεστές της το αντιπαρέρχομαι και προχωρώ στην υπόθεση της. Η Τσάρλι (Jennifer Lopez ) είναι μια γλυκιά κοπέλα - όπως όλες εξάλλου στις ρομαντικές κωμωδίες - που κάνει πολλές δουλειές για να τα βγάλει πέρα μέχρι τη μέρα που θα συναντήσει τον άντρα της ζωής της τον γιατρό Κέβιν (Michael Vartan) και θα αποφασίσουν να ενώσουν τις ζωές τους και να παντρευτούν. Όμως αυτό θα προκαλέσει πανικό στην μητέρα του Κέβιν ( Jane Fonda)  και μελλοντική πεθερά της Τσάρλι η οποία θα κάνει τα πάντα για να χαλάσει αυτό τον γάμο.

Την ταινία αυτή επέλεξε για να επιστρέψει στο πανί μετά από μια δεκαπεντάχρονη μεγάλη απουσία η θρυλική Jane Fonda και ειλικρινά δεν κατάλαβα πως μια τόσο έμπειρη και βραβευμένη ηθοποιός πήρε μια τέτοια απόφαση . Γιατί όσο και να προσπάθησα δε μπόρεσα να βρω κάτι θετικό και ενθαρρυντικό σε αυτό το ακριβό επιχειρηματικό εγχείρημα που παρακολούθησα σήμερα.



Το σενάριο είναι εντελώς κωμικό χωρίς όμως να είναι κωμωδία ή αστείο. Νομίζω ότι είναι από τις λίγες κωμωδίες που παρακολούθησα και δε με έκανε να σκάσω ούτε ένα χαμόγελο έστω καταλάθος  και είναι τόσο μα τόσο προβλέψιμο που μέχρι και το χρονικό σημείο που θα γίνει το οτιδήποτε στην ταινία μπορείς να υπολογίσεις και να μαντέψεις. Το τέλος που έρχεται για να μας γλυτώσει αρκετά αργότερα από όσο θα θέλαμε ένα από τα χειρότερα και πιο παιδιαστικά που θυμάμαι σε ταινία εντελώς εύκολο χωρίς φαντασία ανατροπές και λογική. Οι χαρακτήρες μονοδιάστατοι και χωρίς κάτι που να τους κάνει να ξεχωρίζουν σε σημείο που με κάνουν να θέλω να δικαιολογήσω την ατάλαντη και ίσως κάτι σαν ηθοποιό σε ένα φανταστικό παράλληλο σύμπαν από το δικό μας Lopez για τη χάρτινη ερμηνεία της. Εδώ ολόκληρη Fonda και δεν καταφέρνει να μας δώσει μια ερμηνεία με αξιοπρέπεια και πάθος. Καλά για τον γλάστρο γαμπρό με την προσωπικότητα χαρτόκουτας ότι και να πούμε είναι λίγο ώρες ώρες νόμιζα ότι χρησιμοποιούσαν έναν χαρτονένιο ηθοποιό για να μη ξοδεύονται άδικα.

Με είχαν προειδοποιήσει για το πόσο κακή είναι αυτή η ταινία και προσπάθησα να είμαι πολύ χαλαρός και να μην έχω μεγάλες απαιτήσεις όταν κάθισα να την δω. Δε με απογοήτευσε είναι η αλήθεια ήταν όσο κακή περίμενα και ακόμα χειρότερη. Μια από τις χειρότερες και πιο κρύες κωμωδίες που έχω δει ποτέ μου.


 2,5 /10 Τραγική



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου