Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Side Effects (2005)

Το Side Effects (2005)  είναι μία αισθηματική κομεντί με πρωταγωνίστρια την Katherine Heigl οπότε από την αρχή γνωρίζω πως δε θα είναι το πιο αγαπημένο μου πιάτο. Ομορφούλα, τσαχπίνα και πιασάρικη σαν φατσούλα ή Heigl αλλά δεν κόβω και φλέβες για να βλέπω την ερμηνεία της. Τελικά όμως η ταινία αποδείχτηκε πως δεν είναι μια από τις συνηθισμένες ρομαντικές κομεντί στις οποίες παίζει η συγκεκριμένη ηθοποιός καθώς κρύβει μέσα της μια καταγγελτική ματιά για τις μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες και τις ανήθικες μεθόδους που χρησιμοποιούν για να προωθούν τα προϊόντα τους.



Η Karly (Katherine Heigl) προσλαμβάνεται από μια φαρμακευτική εταιρεία σαν πωλήτρια αντιπρόσωπος για να πείθει διάφορους γιατρούς να συνταγογραφούν τα δικά τους προϊόντα στους πελάτες τους. Έχει τύψεις γιατί είναι ρομαντική και θεωρεί ότι η δουλειά της είναι ανήθικη αλλά ο καλός μισθός και τα δώρα που της κάνει η εταιρία την κάνουν να συνεχίζει να δουλεύει εκεί και να μην αντιδρά. Όλα αλλάζουν όμως όταν γνωρίζει κι ερωτεύεται τον Zach που αντιπαθεί αυτές τις εταιρείες και του υπόσχεται ότι σε έξι μήνες θα παραιτηθεί από τη δουλειά της και θα αρχίσει να λέει την αλήθεια για τα φάρμακα αυτά. Όμως το ότι είναι ειλικρινής με τους γιατρούς έχει σαν αποτέλεσμα να αυξήσει τις πωλήσεις της να πάρει προαγωγή και ένα νέο πολυτελές αυτοκίνητο σαν δώρο από την εταιρεία με αποτέλεσμα να της είναι ακόμα πιο δύσκολο να παραιτηθεί και αυτό θα την φέρει σε σύγκρουση με τον Zach. Έτσι όταν θα μάθει ένα καλά κρυμμένο μυστικό που αφορά ένα νέο φάρμακο της εταιρίας που κυκλοφορεί με ανήθικο τρόπο θα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στην επιτυχία στα χρήματα και στην καριέρα και στον έρωτα. Εντάξει σε μια ρομαντική ταινία το τι θα επιλέξει η ηρωίδα το ξέρουμε από πριν δε χρειάζεται να έχουμε και αγωνία.


Στην ταινία μπορείς να αναγνωρίσεις ότι έχει καλές προθέσεις κυρίως στην καταγγελία της για τις τακτικές των μεγάλων φαρμακοβιομηχανιών που στο βωμό των κερδών δε διστάζουν να κρύψουν έρευνες και δωροδοκήσουν να σκοτώσουν ανθρώπους ώστε το φάρμακο τους όσο επικίνδυνο και να είναι για την δημόσια υγεία να κυκλοφορήσει στην αγορά. Από εκεί και μετά δύσκολα βρίσκεις κάτι θετικό να πεις και όσο περνάει η ώρα καταλαβαίνεις ότι παρακολουθείς μια μετριότατη ταινία με κλισέ ερμηνείες με σενάριο ασύνδετο και χωρίς καμία φαντασία και με σκηνές που ξέρεις από πριν πως θα εξελιχθούν και με τη σκηνοθεσία να είναι πραγματικά κάκιστη σε βαθμό να απορείς για το αν την έχει αναλάβει επαγγελματίας σκηνοθέτης καθώς ορισμένες σκηνές είναι με κακό φωτισμό και σχεδόν θολή εικόνα. Πάντως για να μη γίνομαι άδικος οφείλω να αναγνωρίσω πως η Katherine Heigl δεν είναι πολύ κακή στην ερμηνεία της απλά χάνεται μέσα στην γενική μετριότητα του συνόλου.


4/10 Αδιάφορη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου