Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

The Package (2012)

Το The Package (2012)  είναι μια απλοϊκής συνταγής action movie με πρωταγωνιστές δύο από τους χαρακτηριστικούς εκφραστές του είδος τους  Dolph Lundgren και Steve Austin .Σχεδόν σε όλους τους άντρες αρέσουν οι καθαρόαιμες και χωρίς μεγάλες απαιτήσεις από τον θεατή ταινίες δράσης. Όχι γιατί οι άντρες είναι απλοϊκοί και ικανοποιούνται με λίγα αλλά γιατί σχεδόν όλοι μεγάλωσαν σαν αγοράκια παίζοντας με τους φίλους τους ρόλους ηρώων που έπαιζαν με όλους ξύλο και έδερναν τους πάντες όπως αντίστοιχα τα κοριτσάκια έπαιζαν την ίδια εποχή με τις φίλες τους τις πρωταγωνίστριες στις δικές τους ρομαντικές ιστορίες.





Σε τέτοιες ταινίες τα καλοδουλεμένα σενάρια είναι πολυτέλεια καθώς η ιστορία χρησιμοποιείται ως επί το πλείστον για να μας μεταφέρει από τη μια σκηνή δράσης στην επόμενη. Η δημιουργία κι  εξέλιξη της υπόθεσης παίζει συμπληρωματικό ρόλο και απλά δίνει την αφορμή στους πραγματικούς πρωταγωνιστές που είναι οι εκρήξεις οι πυροβολισμοί και οι κλωτσιές να περάσουν σε πρώτο ρόλο και να προβληθούν. Έτσι δεν είναι παράδοξο που η υπόθεση της ταινίας μπορεί να περιγραφεί σε ελάχιστες γραμμές. Ο Tommy Vick (Sean Austin) πρέπει να παραδώσει ένα πακέτο σε έναν αρχηγό του εγκλήματος τον αποκαλούμενο Γερμανό ( Dolph Lundgren).Τελικά θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια συμμορία που θα προσπαθήσει να αποκτήσει το πακέτο.Ένα πακέτο που τελικά θα αποδειχτεί διαφορετικό από ότι περίμενε.



Το ότι μου αρέσουν οι ταινίες δράσης δε σημαίνει ότι μου αρέσουν όλες οι ταινίες δράσης ασχέτως της ποιότητας τους και η συγκεκριμένη προσπάθησε πολύ για να με κάνει να νυστάξω και να μην ασχοληθώ πολύ μαζί της και η σκέψη μου και η προσοχή μου να περιπλανιούνται σε διάφορα μονοπάτια  άσχετα με αυτό που βλέπω. Το σενάριο είναι εντελώς αστείο εντάξει δεν περιμέναμε και πολλά αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να τρώμε αμάσητο ότι μας σερβίρουν. Καμία αληθοφάνεια κανένας ρεαλισμός ο Sean Austin όλα τα σφάζει όλα τα μαχαιρώνει και δεν καταλαβαίνει τίποτα από σφαίρες μαχαίρια και εχθρούς που τον κυνηγούν σε όλη την διάρκεια της ταινίας. Εσύ εκεί πίσω στη γαλαρία που ρώτησες για ερμηνείες με αυτούς τους δυο να πρωταγωνιστούν κάτσε κάτω και αύριο ξαναέλα με τον κηδεμόνα σου γιατί μάλλον δεν έχεις ξαναδεί ταινία τους και πιάστηκες αδιάβαστος.

Δεν υπάρχει κάτι από το οποίο να πιαστείς για να σε κάνει να θέλεις να ενδιαφερθείς να νιώσεις την ταινία και να την μετατρέψει σε κάτι περισσότερο από μια κουραστική και χωρίς φαντασία συρραφή υπερβολικών και μη ρεαλιστικών σκηνών μάχης. Δεν περίμενα πολλά δεν είχα παράλογες απαιτήσεις από αυτή την απόπειρα με αυτούς τους δυο "ηθοποιούς",αλλά δε μπορώ κι εύκολα να συγχωρήσω μια ταινία δράσης που με έκανε να βαρεθώ και να δυσανασχετήσω στη διάρκεια της.

3,5/10 Κακή




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου