Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Μεγἀλη τηλεχαβοὐζα...

 
Πριν από λίγο καιρό είχα γράψει την άποψη μου για την εντελώς ασόβαρη ελληνική τηλεόραση που λειτουργεί πλέον εν μέσω κρίσης με εντελώς μπακάλικη και κακομοίρικη λογική και δε σέβεται καθόλου τον τηλεθεατή έχοντας ρίξει στα τάρταρα το επίπεδο της. Είχα γράψει επίσης ότι το μόνο που παρακολουθώ εκτός ποδοσφαίρου είναι το Master Chef του Μega γιατί μου αρέσει αρκετά η μαγειρική. Εντάξει δεν είναι και ότι πιο ποιοτικό εντάξει φωνάζει από μακριά μερικές φορές ότι πέφτει χοντρό στήσιμο και σπρώξιμο για να βγει ο νικητής που πρέπει αλλά είναι καθημερινό και μαθαίνεις και καμία συνταγή και μαγειρικές τεχνικές.

Όμως δεν παύει να είναι και reality show που ο κόσμος το παρακολουθεί για να δει ποιος θα νικήσει και περιμένει με αγωνία να δει τον τελικό και τον μεγάλο νικητή. Ε τόσο παράλογες απαιτήσεις σε αυτή την μεγάλη τηλεχαβούζα που είναι σήμερα τα ελληνικά κανάλια κακώς τις έχει τελικά. Γιατί εδώ σε αυτούς τους σταθμούς πλέον η λογική έχει εγκαταλείψει το πλοίο και έδωσε τη θέση της στην ξεφτίλα που στρογγυλοκάθισε και δε λέει να φύγει με τίποτα.

Το ελληνικό master chef λοιπόν δεν έχει τελικό οπότε δεν έχει και νικητή και όσοι έκαναν το λάθος και το παρακολούθησαν όλη τη σαιζόν άντε μην πω τι πήραν σαν ευχαριστώ για ανταμοιβή από το άφραγκο "μεγάλο" κανάλι που έχει μάθει να το παίζει εξουσία με δάνεια και με εργολαβίες. Ο λόγος που δεν έχουμε τελικό είναι πως οι άτυχοι εργαζόμενοι τεχνικοί της εταιρίας παραγωγής που γύρισε το reality παραμένουν απλήρωτοι και δικαιολογημένα αρνούνται να συμμετάσχουν στο τηλεοπτικό γύρισμα του τελικού μέχρι να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους.

Να ξαναγράψω τα ίδια περί καμιάς αξιοπιστίας σοβαρότητας και περί επίδειξης μηδενικού σεβασμού προς τους πελάτες τηλεθεατές τους θα είναι απλά χάσιμο χρόνου και για σας και για μένα. Όταν είχα γράψει το πρώτο ποστ κάποιος φίλος μου είχε πει ότι γίνομαι πολύ απαιτητικός και άδικος με την ελληνική τηλεόραση και ότι ο τίτλος τηλεχαβούζα είναι πολύ σκληρός. Σήμερα λοιπόν μετά από τις νέες εξελίξεις αποφάσισα να τον διορθώσω και να προσθέσω το μεγάλη μπροστά καθώς αυτός ο χαρακτηρισμός νομίζω ότι της ταιριάζει περισσότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου