Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Black Sheep (2006)

Οι περίεργες ταινίες έχουν την τιμητική τους φαίνεται γιατί σήμερα έχει σειρά το μια ιδιαίτερη παραγωγή από τη Νέα Ζηλανδία το Black Sheep (2006) . Πρόκειται για μία ακόμη ταινία που δεν επιδιώκει να την πάρεις στα σοβαρά και να αναλύσεις τα όσα βλέπεις αλλά απλά να χαλαρώσεις και να διασκεδάσεις τα απίστευτα που εξελίσονται στην οθόνη σου.





Η ταινία είναι μία ακόμη zombie movie στην οποία όμως πρωταγνωνιστούν αντί για απέθαντοι άνθρωποι αιμοδιψή νεκροζωντανά πρόβατα . Ναι όπως το περιγράφω , ΠΡΟΒΑΤΑ. Τα οποία εξαιτίας ενός γενετικού πειράματος που έχει πάει στραβά μετατρέπονται σε αιμοσταγείς σαρκοβόρους δολοφόνους και παίρνουν στο κυνήγι τους ανθρώπους. Να πας από ζόμπι άντε παλεύεται αν και δε το συνιστώ αλλά να πας από πρόβατο ε είναι λίγο ξεφτίλα οπότε οι πρωταγωνιστές προσπαθούν να τα εξοντώσουν και να σώσουν το ανθρώπινο είδος από τις σατανικές ορδές των άγριων προβάτων.

Ακούγεται όσο γελοίο είναι φυσικά αλλά η ταινία το γνωρίζει αυτό και απλά φέρνει σε πέρας την αποστολή της όσο πιο καλά μπορεί και φλερτάρει περισσότερο με την κωμωδία παρά με ταινία τρόμου. Τα πρόβατα τα αίματα τα φαγώματα έχουν καλά εφέ εξάλλου από πίσω βρίσκεται η ίδια τοπική εταιρία που εργάστηκε στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών αλλά όποιος μου πει ότι μπορεί να τρομάξει και να φοβηθεί βλέποντας μαριονέτες ΠΡΟΒΑΤΑ να ορμάνε σε ανθρώπους λάθος είδος ταινίας επέλεξε να δει, καλύτερα να το γυρίσει στις ρομαντικές κομεντί.




Ποιος ο λόγος να φτιαχτεί μια τέτοια ταινία θα αναρωτηθείτε; Εδώ μιλάμε για τη Νέα Ζηλανδία μια χώρα στην οποία υπάρχουν εκατομμύρια πρόβατα που τα εξάγουν και σχεδόν όλοι οι κάτοικοι της είναι κτηνοτρόφοι σε φάρμες. Οπότε γι αυτούς το θέμα είναι πολύ οικείο και ενδιαφέρον. Και για μας τους υπόλοιπους όμως η ταινία βλέπεται άνετα αρκεί να μη την πάρεις και πολύ σοβαρά άλλωστε καμιά ταινία με ζόμπι δεν γίνεται να την αντιμετωπίσεις έτσι και ειδικά με ζόμπι ΠΡΟΒΑΤΑ.Οι ηθοποιοί είναι άγνωστοι σε μας αλλά δεν έχουν πρόβλημα στους ρόλους τους και γενικά η παραγωγή είναι αρκετά προσεγμένη για ταινία μιας τόσο μικρής χώρας. Συμπαθητικό το βρήκα τελικά κι ας είναι μια ταινία που έχει αιμοβόρα δολοφονικά ΠΡΟΒΑΤΑ να τρώνε ανθρώπους . Λίγο το έχεις ;

5,5 / 10



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου