Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

It Waits (2005)

Είπα κι εγώ να δω ένα τρόμου έτσι για αλλαγή και κατά τύχη σε ένα τοπικό κανάλι χθες βράδυ πέτυχα το It Waits (2005). Γενικά δεν γνώριζα και πολλά για το εν λόγω ταινιάκι αν και συνήθως σπάνιες είναι οι ταινίες για τις οποίες δε μαθαίνω τίποτα. Οπότε κάθησα να το δω με τον ενθουσιασμό του θεατή που δε γνωρίζει τι περίπου θα δει και που αφήνεται στα χέρια του σκηνοθέτη για να τον οδηγήσει κάπου.



Η Danielle με τα κανόνια και το όπλο της
Η υπόθεση δε λέει και πολλά αλλά σε τέτοιες ταινίες με τέρατα αυτό δεν έχει και τεράστια σημασία. Η πρωταγωνίστρια είναι μια όμορφη γυναίκα που έχει επιλέξει να απομονωθεί από τον κόσμο γιατί έχει μερικά τραύματα από το παρελθόν δουλεύοντας σε ένα απομακρυσμένο πύργο δασαρχείο στην μέση του πουθενά. Θρηνεί το θάνατο της καλύτερης της φίλης για τον οποίο ευθύνεται η ίδια και οι τύψεις την έχουν οδηγήσει στο αλκοόλ και στην κατάθλιψη. Μια μέρα μια ομάδα από φοιτητές που επισκέπτονται το δάσος απελευθερώνει ένα αρχαίο τέρας το οποίο αρχίζει να σκοτώνει τους επισκέπτες του δάσους και να ενοχλεί την Danielle. Όταν το τέρας θα σκοτώσει το αγόρι της που την επισκέπτεται η Danielle θα πρέπει να συνέλθει απο τη θλίψη της και να πολεμήσει μόνη της για την σωτηρία της . Εντάξει δεν ακούγεται και άσχημο αλλά από την σύλληψη μια ιδέας μέχρι τη σωστή εκτέλεση της υπάρχει μεγάλη διαφορά.


Το κακό και το λάθος πηγάζει από τους βασικούς πρωταγωνιστές της ιστορίας δηλαδή την πρωταγωνίστρια και το τέρας που μόνο καλούς δεν του λες για τις ανάγκες των ρόλων τους και για να πάρουν την ταινία πάνω τους. Η Cerina Vincent εντυπωσιακή γυναίκα δε λέω αλλά όποιος δει το screenshot της ταινίας που δημοσίευσα με το στήθος της να μας απειλεί μέσα από το μπλουζάκι της  καταλαβαίνει και το λόγο που πήρε το ρόλο γιατί από ερμηνεία ειδικά στις στιγμές που πρέπει να βγάλει πόνο και θλίψη μας χαρίζει άθελα της αρκετό γέλιο. Το τέρας τώρα είναι εντελώς αδιάφορο και καθόλου τρομαχτικό και τα εφε για τη δημιουργία του φθηνιάρικα. Κάνει την εμφάνιση του μόλις στο τελευταίο εικοσάλεπτο της ταινίας οπότε πρέπει να υποστείς πολλή κακή ηθοποιία από την Cerina και το υπόλοιπο καστ μέχρι να το δεις και όταν το βλέπεις διαπιστώνεις ότι η αναμονή δεν άξιζε. Γενικά μια κακή ταινία που όμως έχω την εντύπωση ότι με αυτούς που ανέλαβαν να την δημιουργήσουν και να την εκτελέσουν δε θα μπορούσε να είναι καλύτερη.

3/10 Κακή
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου