Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

She's the Man (2006)

Μερικές φορές χρειάζεται να ξεφεύγουμε και να ξεσκάμε.Το πως και με ποιό τρόπο το κάνει ο καθένας μας είναι καθαρά υποκειμενικό και προσωπικό.Η αποψινή ταινία She's the Man (2006) είναι από καιρό στη συλλογή μου αλλά δε μου έκανε ποτέ κλικ να την δω.Εφηβικές ταινίες σαν κι αυτήν έχουν πάψει να μου τραβούν το ενδιαφέρον.Αλλα είπα αφού σχετίζεται με το ποδόσφαιρο και είναι σχετικά ανάλαφρη ας την δώσω μια ευκαιρία ....και δεν το μετάνιωσα.





Το πρώτο που ξεχωρίζει είναι το σενάριο που δεν είναι για όσκαρ αλλά δεν είναι και τυχαίο.Βασίζεται στην Δωδεκάτη Νύχτα του Σεξπηρ και αν και είναι εντελώς αλλαγμένο για να ταιριάζει με την σύγχρονη ιστορία διατηρεί την φρεσκάδα και την ποιότητα του μεγάλου αυτού συγγραφέα.Το καστ είναι νεανικό αλλά κεφάτο,με την πρωταγωνίστρια Amanda Bynes να είναι κουκλίτσα που σε κερδίζει με τη φάτσα της άσχετα αν δεν σκαμπάζει και πολλά απο υποκριτικη.Μπερδέματα ερωτικα,πλάκες και παρεξηγήσεις όλα τα έχουμε ξαναδεί αλλά και όλα μας ανεβάζουν με τον τρόπο που τα βλέπουμε.




Η ταινιούλα είναι ώρες ώρες,παιδική εως παιδιαστική,απλή εως απλοική,χαζή εώς χαζοχαρούμενη ... αλλά ακριβώς λόγω αυτών και εξόχως διασκεδαστική και πρόθυμη να σου ανεβάσει τη διάθεση.


7/10 Καλή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου