Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

Μια συντομή ιστορία ...από την αυγή του χρόνου .

Τα τελευταία χρόνια την αλλαγή του χρόνου την περνούσα βλέποντας μια ταινία γιατί είμαι ολίγον αλλεργικός σε Βίσσες και Βανδές και φέτος είχα προγραμματίσει να μη χαλάσω το έθιμο γιατί δεν είχα και κανέναν καλύτερο λόγο να το κάνω εξάλλου.


Ομως για καλή μου τύχη την ίδια μέρα ξεκίνησα να διαβάζω ένα ακόμα ebook απο τη συλλογή μου το A Short History of Nearly Everything και διαπίστωσα ότι όσο προχωρούσα στην ανάγνωση του δε μπορούσα να το αφήσω και να κάνω κάτι άλλο και ομολογώ πως δεν περίμενα να συμβεί κάτο τέτοιο. Συνήθως τα επιστημονικά βιβλία με εξειδικευμένο αντικείμενο είναι αρκετά βαρετά και μακρυγορούν και όσο και να σου αρέσει η εκμάθηση και να εμπλουτίζεις τις γνώσεις σου σε δυσκολεύουν στο να τα τελειώσεις. Ευτυχώς όμως συνήθως και όχι πάντα και πάντοτε ψάχνουμε το επόμενο βιβλίο που θα αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη και θα μας καθηλώσει.

Στο συγκεκριμένο βιβλίο ο συγγραφέας μας εξιστορεί ολόκληρη την ιστορία του σύμπαντος από την αρχική έκρηξη μέχρι και σήμερα και ουσιαστικά πρόκειται για την ιστορία της ίδιας της επιστημονικής γνώσης και την εξέλιξη των διαφόρων θεωριών της στην πορεία του χρόνου. Αν δεν γνωρίζεις μαθαίνεις αρκετά πράγματα σχεδόν για τα πάντα στο σύμπαν. Μαθαίνεις για το σύμπαν,το ηλιακό μας σύστημα,την Γη,το άτομο,τα ηφαίστεια,τη χημεία,την παλαιοντολογία,όπως λέει και ο τίτλος σχεδόν τα πάντα χωρίς φυσικά πολύ μεγάλη εξειδίκευση. Αν γνωρίζεις απλά επαληθεύεις και φρεσκάρεις όσα είχες στο μυαλό σου κάτι που πάντοτε είναι χρήσιμο.

Με εντυπωσίασε καθώς αν και γνωρίζω τις σημαντικότερες επικρατούσες επιστημονικές θεωρίες αγνοούσα την εξέλιξη τους και πως φτάσαμε στη δημιουργία τους και ποιοί ευθύνονται για την γέννηση τους. Είναι μεγάλο σχετικά με 544 σελίδες αλλά όταν το τελείωνεις σου φαίνεται πολύ μικρό και αν είχε και άλλες δε θα σε κούραζε.

Αυτή την αλλαγή του χρόνου την πέρασα χωρίς να δω μια επιπλέον ταινία και ξόδεψα τις ώρες μου για να γεμίσω το χαζοκέφαλο μου με γνώση ... απλά ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΟ.  




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου